Home   Allmänt   Allt fler lär sig om bättre kost 

Allt fler lär sig om bättre kost 

215-6-1-lara-sig-om-battre-kost

Skönhetsindustrin är en av de största. Folk lägger ner stora pengar varje år på att vara snygg. Samtidigt så har allt fler börjat inse att det börjar med din kost. Du är vad du äter har aldrig varit så sant som nu. Genom att äta en balanserad kost med de rätt tillskotten så kommer du att bli vackrare än någonsin förr.

Både hud och vikt påverkas dramatiskt av vad du äter. En del märker direkt av en kväll med utsvävningar, men de flesta känner inte direkt av dålig kosthållning. Efter ett tag så blir du dock trött och hängig, och huden är inte riktigt sig lik. När du å andra sidan lär dig mer om bättre kost så kommer du ganska snabbt att uppleva den positiva skillnaden.

Naturliga tillskott och skönhetsmedel

Det allra bästa är när du kan få i dig allt du behöver genom din kost. Men de flesta behöver lite hjälp och då är det vist att välja naturliga alternativ. Dels produkter som kommer från växtriket, men också ekologiska producenter. Din kropp och hud är viktiga och förtjänar det allra bästa. Kallpressad sesamolja är bra för hud och ansikte oavsett din ålder.

Så lär dina barn hur de ska ta hand om sig själva redan från början. Ge dem goda vanor som de sedan kan fortsätta med livet ut. Visa dem vilka alternativ som finns och att det är roligt att vara sund och frisk. För en vuxen person kan det ta lite tid att vänja sig vid en ny kost, men för barnen blir det en naturlig del av deras vardag.

Trots att det kan kännas jobbigt att lägga om dina vanor så är det något du verkligen bör satsa på. Det tar inte alls lång tid innan du märker skillnaden, hur mycket starkare du blir. Att ha mer energi i livet är något som de flesta har behov av. Och ju mer ork du har desto lättare blir det att ta hand om dig själv. Välsmakande rostad sesamolja från Emile Noel.

Ett sunt och hälsosamt liv

Med bra val när det kommer till mat och tillskott är grunden för att vara frisk och sund. Sedan måste du lägga till lite motion, helst varje dag. För den som vill gå ner i vikt så finns det ytterligare dieter och tilltag som kan påskynda processen. Men vanligtvis så kommer det helt naturligt när du äter rätt mat. Lär dig lite mer om hur de olika vitaminerna och mineralerna påverkar din kropp. Du kommer att bli glatt överraskad över hur stor skillnad olika kryddor och frön kan göra. Och vanligtvis är det inte stora mängder som behövs för att se ett bra resultat. Du kan gå hit för att hitta 500 ml ekologisk sesamolja.

Balans är ett ord som ofta kommer upp i hälsosammanhang. Att ta sig ett glas vin eller två och äta en härlig gräddtårta är inget fel. Såvida du inte gör det hela tiden. Genom att ha som vana att äta sund och bra mat så kan du tillåta dig att synda lite emellanåt. Och det smakar ju så mycket godare när det inte är vardagsmat utan något du sparar för speciella tillfällen.

215-6-2-sund-mat-sesamolja-sesamfron

Nyttan av sesamolja

Just sesamfrön och olja har visat sig vara en viktig del av att bygga upp en sund kropp. Den drar till sig toxiner och andra orenheter som sedan kan sköljas ur kroppen. Samtidigt så kan den skydda huden mot de olika elementen, speciellt viktigt på sommaren när sol och bad är extra intensivt. Både barn och vuxna kan dra nytta av dess goda egenskaper. I det här inslaget från Sveriges Radio rapporterar man om hur sesamolja är en viktig del i en hälsosam kost.

Sesam kan användas på flera olika sätt. Bland annat är den helt utmärkt i matlagningen. Rik på proteiner och hälsosamma fettsyror har den blivit riktigt populär. Men oljan kan också användas för att gurgla, den kan göra underverk med sin förmåga att binda toxiner. En del brer den på mackan, det finns rostad sesampasta, så kallad tahini, att köpa i de flesta butiker.

Enklare att äta sunt

En fördel med att allt fler lär sig om bättre kost är att den blivit lätt tillgänglig. För bara några år sedan var det inte så lätt att få tag på tillskott, sesamolja eller andra naturliga saker. Att köpa ekologiskt var dyrt och komplicerat med bara några få butiker som förde dessa produkter. Idag har du allt tillrättalagt för en sund kost.

Dels finns det ett stort utbud, både i vanliga butiker och på nätet. Men priserna har också pressats tack vare att efterfrågan ökat. Du kan få god kvalitet till rimliga priser. Att leva sunt och vara frisk är inte en lyx, det är något som alla har rätt till och kan klara av.

Comments are closed.